Kog donuts uden at bruge for meget olie. Disse donuts har en
lidt anderledes tekstur, men er stadig luftige og lækre. Top med glasur eller
sukker og kanel
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 25 min. plus natten med. Giver 6-8
# Ingredienser
1¼ dl mælk, lunken
50 g usaltet smør, smeltet og afkølet til lunkent
7 g – 1 pose tørgær
60 g flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
275 g almindeligt hvedemel, plus ekstra til drys
½ tsk stødt kanel (valgfrit)
1 æg, pisket
Til glasuren:
125 g flormelis
3 spsk mælk
¼ tsk vaniljeekstrakt
smagsfri olie, til hævning
* Tilberedning
Bland mælk, smeltet smør, gær, 1 tsk af sukkeret og
vaniljeekstrakten i skålen med en røremaskine.
Lad stå i 8-10 min for at gæren aktiveres.
I en separat skål blandes det resterende sukker, mel, ½ tsk
salt og evt kanel.
Bland det sammenpiskede æg i mælkeblandingen, og vend
derefter de tørre ingredienser i.
Ælt med en dejkrog på middel hastighed i 5-8 min til dejen
er glat og elastisk.
Du kan også ælte i hånden i 10-12 min, indtil glat.
Det er en meget klistret dej, så hav tålmodighed med den.
Overfør til en let olieret skål, dæk med et rent viskestykke
og
lad det stå et lunt sted i 1 time og 30 min, til dejen er
fordoblet i størrelse.
Hæld dejen ud på en let meldrysset overflade og rul den ud
til ca. 1,5 cm tykkelse.
Skær dine donuts ud med en donutskærer eller to kageudstikkere
(1 x 7,5 cm og 1 x 2,5 cm til midten).
Læg donutsene på en beklædt bageplade, sammen med
donutcentrene,
hvis du har lyst, og dæk med et rent viskestykke.
Lad hæve i 40 min eller natten over i køleskabet
(donuts holder formen bedre, hvis de hæves i køleskabet).
Når du er klar til at lave donuts, læg 2-3 donuts (og deres
centre)
i Airfryer-kurven og kog ved 180 °C i 5-6 min, indtil de er
gyldne.
(Husk på, at nogle airfryere genererer mere intens varme, så
tjek
for at sikre, at donutsene ikke brænder på.)
Tag dem ud af kurven og lad dem køle af på en rist, mens
du tilbereder de resterende doughnuts.
Du kan lægge et stykke bagepapir i bunden af din kurv,
hvis du er bekymret for, at donuts klæber og for at
forhindre
mærker fra kurven på donuts.
Mens den sidste omgang koger, sigtes flormelissen i en skål
og mælk og vaniljeekstrakt røres i.
Når dine donuts er afkølet, dyppes toppen af hver enkelt i
glasuren.
Lad den stå på risten, så glasuren stivner.
Spises bedst på dagen, men holder sig i op til 24 timer i en
lufttæt beholder.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------