Her får du 5 kager i meget spændende udgaver. Vælg mellem Figenkager
med mandler, Figen-cognac, Figner med portvin, Figen-kanel og Bagte
figenstænger.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 45 min. 4 personer.
# Ingredienser
12 friske figner
6 æg
150 g melis
1 tsk bagepulver
100 g kværnede mandler
200 g semulje
1 nip salt
4 spsk olie
20 g smør
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 160 °C. Skyl fignerne, og skær dem i
kvarte.
Slå æggene ud i en stor skål, tilsæt sukker, og pisk,
indtil blandingen er hvid og luftig.
Tilsæt bagepulver, kværnede mandler, semulje og salt.
Bland det godt, og tilsæt olien samt halvdelen af fignerne.
Bland igen.
Smør 4 ovnfaste portionsforme.
Fordel blandingen heri, og fordel resten af fignerne ovenpå.
Pres dem lidt ned i dejen.
Bag kagerne i ovnen 45 min.
Figen-cognackage
Lad de kvarte figner trække 20 min i 2 spsk honning og 2
spsk cognac.
Figner med portvin
Bland friske, grønne figner med 1 pære i skiver.
Dryp med portvin. Tilsæt mandelflager.
Figen-kanelkage
Bland 125 g hvedemel, 1 nip salt, 100 g muscovadosukker,
1 tsk bagepulver, 2 æg, ¼ dl olie, 5 dl mælk og 1 tsk
kanel.
Fordel i letsmurte forme, og læg halve figner på.
Bages 30 min ved 190 °C.
Bagte figenstænger
Bland 200 g mel, 3 tsk konfektmasse, 30 g sukker, 50 g
honning,
1 æg, 1 nip salt og ¾ dl olie.
Tilsæt 4 tørrede figner i småstykker.
Rul dejen i cm tykt ud på bagepapir.
Bag 20 min ved 180 °C. Vend undervejs. Skær ud.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------