Her får du lidt sødt i flere spændende udgaver. Fx Reder med
kanelfigner, Reder med mandelfyld, Fuglereder med blommer og bergamot eller
Fuglereder med abrikos, pinjekerner og lavendel
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 20 min. 8 personer.
# Ingredienser
Fuglereder:
500 g butterdej
1 spsk muscovadosukker
(ell. brun sukker)
8 modne figner
Creme:
5 spsk majsstivelse
1 spsk vaniljekstrakt
4 æggeblommer
4½ dl mælk
1½ cl cremefraiche
5 spsk melis
Frugtpuré:
2 spsk muscovadosukker
2 spsk ribsgelé
Der skal bruges to kageudstikkere,
en 10 cm i diameter og en på 7½ cm.
* Tilberedning
Forvarm ovnen til
200 °C.
Hæld majsstivelse,
vaniljekstrakt og æggeblommer i en skål.
Pisk det jævnt og
glat.
Opvarm mælk, fløde
og melis i en gryde.
Kom det i
æggeblandingen under stadig omrøring.
Hæld det hele i gryden,
og kog cremen under omrøring,
til den bliver
tykkere.
Hæld den tilbage i
skålen, og lad det køle af under omrøring.
Rul butterdejen ud.
Med den store
kageform udskæres 8 dejcirkler.
Læg dem på en
slip-let bageplade.
Med den lille
kageform laver man så et mærke i hver dejcirkel
uden at skære helt
igennem.
Fugt kanten med en
smule mælk, og drys sukker på.
Bag dem i ovnen,
indtil butterdejen er gylden og hævet.
Lav hul i midten.
Fyld den med creme,
og læg 2 halve figner ovenpå.
Smelt ribsgeléen for
svag varme sammen med sukkeret og
2 spsk vand i en
gryde. Hæld det over figenstykkerne.
Reder med kanelfigner
På en plade butterdej lægges kvarte figner, der er
sauteret forsigtigt med 1 tsk stødt kanel, 100 g sukker
og 1 stænk citronsaft.
Bages 20 min ved 180 °C.
Reder med mandelfyld
Pisk 1 æg med 50 g melis.
Tilsæt 3½ spsk smeltet smør og 60 g kværnede mandler.
Fyld dejbunkerne med mandelcreme og halve figner.
Bages 20 min ved 180 °C.
Fuglereder med blommer og bergamot
Sauter de udstenede mirabelleblommer i smør med 1 spsk
sukker.
Tilsæt 1 dråbe bergamotte-essens.
Fyld dejbundene med denne blanding.
Fuglereder med abrikos, pinjekerner og lavendel
Drys dejen med kværnede mandler.
Fyld på med halve abrikoser, pinjekerner og smørklatter.
Drys med lavendelblomster. Bages 20 min ved 180 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------