Prøv denne opskrift på nogle anderledes små, lækre og sprøde
chokoladekager - nemlig fyldte chokoladesnitter. De vil gøre lykke ved
kaffebordet!
Tilberedningstid: 30
min. Bagetid: 15 min. Kagebundene er fryseegnede
# Ingredienser:
3 æg
150 g sukker (1½ dl)
2 tsk vaniljesukker
60 g kartoffelmel (¾
dl)
1 tsk bagepulver
7 spsk kakao
Smørcreme:
3 dl fløde (13%)
4 æggeblommer
85 g sukker (1 dl)
2 tsk kartoffel-
eller maizenamel
150 g usaltet smør
1 tsk vaniljesukker
Fyld og pynt:
1 dåse ananasstykker
40 g cocktailbær
100 g ristede
mandelspåner
25 g hakkede pistacienødder
Glasur:
175 g flormelis (3
dl)
5 spsk kakao
2-3 spsk olie
evt. lidt vand
* Tilberedning:
1. Skil æggeblommerne fra hviderne.
Pisk hviderne meget
stive og pisk sukker og vaniljesukker heri.
Pisk æggeblommerne
let sammen og pisk dem i æggehvidemassen.
Bland de tørre
ingredienser i dejen.
2. Kom dejen i en
lille smurt bradepande og
bag bundene ved 200
°C i ca. 15 min.
Vend den over på
sukkerdrysset papir.
Læg fugtigt
bagepapir over, så holder bunden sig blød.
3. Bland fløde,
æggeblommer, sukker, kartoffel- eller
maizenamel i en
lille gryde.
Bring det i nærheden
af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra
varmen og pisk smørret i cremen lidt ad gangen.
Rør vaniljesukkeret
i.
4. Lad ananasstykker
og cocktailbær dryppe godt af.
Skær kagebunden i
fire lige store strimler.
Læg dem sammen med smørcreme, ananasstykker og cocktailbær.
5. Rør flormelis,
kakao og olie sammen til glasuren.
Rør lidt vand i,
hvis det er nødvendigt.
Glasuren skal være
jævn og blank.
Fordel glasuren på
kagens overside og drys med pistacienødder.
Tryk ristede
mandelspåner på siden af kagen.
Skær kagen i 3-4 cm
brede snitter og server dem afkølede.
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.