Ingen jul uden
honningkage. Kagen holder sig længe (op til 1 måned), så den er god at have i
spisekammeret. Kagen kan også være en velkommen jule- eller værtindegave.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time og 15 min. Fryse-egnet
# Ingredienser til Julens
bedste honningkage:
2 kager
1 glas honning (450
g)
250 g smør
4 æg
250 g farin
700 g hvedemel
1 spsk natron
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt
allehånde
1 tsk stødt
muskatblomme
200 g smuttede
mandler
200 g rosiner
100 g appelsin
marmelade
*
Sådan laver du Julens
bedste honningkage:
Giv honning og smør
et opkog og stil det til afkøling.
Pisk æggene sammen
med farin, og pisk honningmassen i.
Bland alle de tørre
ingredienser og rør dem i dejen.
Hak mandlerne og rør
dem i dejen sammen med rosiner og marmelade.
Fordel dejen i 2
smurte sandkageforme (1½ liter).
Pynt evt. med nogle
hele smuttede mandler.
Bag kagerne på
nederste rille i ovnen ved 170 °C i ca. 1 time og 15 min.
Tjek fx med en
kødnål, om de er gennembagte.
Lad dem stå i
formene 10 min., før de vendes ud og afkøles på en rist.
Opbevar kagerne i en
kagedåse og vent helst med at nyde dem, til de har "hvilet" et par
dage.
Server honningkagen
i skiver, som den er, eller med koldt smør eller appelsinmarmelade.
TIPS: Læg evt. et
halvt æble med ned i kagedåsen. Det hjælper med at bevare fugtigheden i honningkagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD