Hører du til dem, der altid skal slikke skål og piskeris? Så falder denne saftige og lidt fugtige kage sikkert lige i din smag - Du får
succes med denne opskrift
Til 14 stykker. Tilberedning: 1 time 30 min. (plus tid til
afkøling)
# Ingredienser
180 g smør
75 g hvid chokolade
3 æg
120 g sukker
1 vaniljestang, kornene fra
1 knsp salt
300 g æblemos (færdiglavet)
3 tsk bagepulver
180 g hvedemel
1 rødt æble
1 dl æblesaft
75 g hvid overtrækschokolade
mynteblade
* Tilberedning
1. Smør smeltes i vandbad.
Hvid chokolade hakkes og smeltes sammen med smørret.
Massen afkøles, til den er lunken.
2. Æg, sukker, vaniljekorn og salt røres cremet med
elpiskeren i 5 minutter.
Æblemos tilsættes, og der røres videre i 2 minutter.
Smørblandingen vendes i.
Bagepulver og mel sis i, og det hele røres hurtigt sammen.
Dejen skrabes ned i en smurt sandkageform 25 cm lang.
3. Kagen bages i den forvarmede ovn i 55 min ved 175 °C (varmluft 150 °C.
Lad den hvile 10 minutter i formen.
Vend den derefter ud på en rist, og lad den køle af.
Æblet skæres i kvarte, udkernes og skæres i helt smalle
både.
Æblebådene koges 2 minutter i 1 dl æblesaft, hvorefter de
dryppes af.
Overtrækschokolade hakkes, smeltes i vandbad og dryppes over
kagen.
Pynt med æblebådene og mynteblade.
Pr. stk: 4 g protein, 16 g fedt, 30 g kulhydrater = 279 kcal
(1172 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.