Logo

Kagelinser, linse kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kagelinser, linse kager 

 
En kagelinse er en sprød tørkage med creme. Den har været kendt herhjemme i mere end 100 år og været fast deltager på finere kaffeborde. Her får du Kogebog.dk's gode, velafprøvede opskrift.
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile: 1 time. Bagetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Linser, bager
Linsedej:
150 g smør
250 g hvedemel (godt 4 dl)
50 g flormelis (1 dl)
2 æggeblommer

 
Creme:
½ stang vanilje
2,5 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
20 linseforme
*
Sådan laves Linser, bager
Linsedej:
1. Smuldr det kolde smør i melet, til det har konsistens som reven ost.
Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommerne.
Stil dejen tildækket i køleskab, ca 1 time.

 
Creme:
2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i mælken, læg også bælgen i og bring mælken i kog.
3. Rør æg, sukker og maizenamel sammen i en skål.
Tag gryden fra varmen, lad mælken gå af kog og pisk æggeblandingen i.
Sæt atter gryden over varmen og pisk, indtil cremen begynder at tykne.
Tag den straks fra varmen, den må ikke koge, så skiller den.
Tag vaniljebælgen op og lad cremen køle af, hurtigst i vandbad.
Rør af og til, så den ikke trækker skind.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
Linser:
4. Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord.
Sæt linseformene, en ad gangen, ind under dejen og lad den falde lidt ned i formen.
Tryk dejen af med kagerullen.
Læg 1 tsk creme i hver linse.

 
5. Rul resten af dejen ud og udstik runde dejskiver med et glas med samme diameter som linseformene.
Læg dejskiverne over linserne og tryk dej kanterne sammen, så linserne ikke åbner sig under bagningen.

 
6. Bag linserne på midterste rille ca 15 min, til de er lyst gyldne.
Lad dem køle lidt af, før de forsigtigt tages ud af formene og lægges til afkøling på en bagerist.

 
Tips: Linserne kan bages af mørdej, se Citronmarengstærte, her giver portionen ca 14 linser.
½-1 tsk vaniljesukker kan erstatte vaniljestangen.
Det skal røres i den afsvalede creme.

 
Kokoslinser:
Beklæd ca 30 linseforme med dejen.
Rør 100 g smør, 75 g sukker, 2 æg og 125 g kokosmel sammen og fordel det i linserne.
Bag dem 15 min. ved 200 °C.

 
Æblelinser:
Kom 1 spsk fast æblemos i hver linse i stedet for kagecreme.

 
Nøddelinser:
Beklæd ca 30 linseforme med dejen.
Rør 75 g finthakkede nøddekerner, 75 g smør, 50 g sukker og 1 dl fløde sammen.
Fordel nøddefyldet i linserne og bag dem ca 15 min. ved 200 °C.

 
Store linser:
Beklæd 2 tærteforme (dia­meter 18-20 cm) med dej og fordel fyldet ovenpå.
Udstik dej skiver på størrelse med formene som låg og bag kagerne ca 20 min. ved 200 °C.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 
Sådan laves kagelinser


Kagelinser, linse kager
Linsedej:
1. Smuldr det kolde smør i melet.
Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblom­merne.
Stil dejen tildækket i køleskab, ca 1 time.


Kagelinser, linse kager 

Creme:
2. Lad cremen køle af, hur­tigst i vandbad.
Rør af og til, så den ikke trækker skind.


Kagelinser, linse kager

Linser:

3. Sæt ovnen på 200 °C.

Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord.

Sæt linseformene, en ad gangen, ind under dejen og lad den falde lidt ned i formen.


Kagelinser, linse kager

4. Tryk dejen af med kagerullen.
Læg 1 tsk creme i hver linse. 


Kagelinser, linse kager 

5. Rul resten af dejen ud.
Udstik runde dejskiver med et glas med samme diameter som linseformene. 



Kagelinser, linse kager 

6. Læg dej skiverne over linserne og tryk dej kanterne sammen, så linserne ikke åbner sig under bagningen.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.021 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her