Linser er delikate til kaffe og te. De består af en sprød
skal af smørdej og et sødt cremefyld. Opskrifterne på lækre linser med cremet
fyld, finder du her
8 linser. Arbejdstid: ca 1 time. Hviletid: ca 1 time.
Koge-/bagetid: ca 25 min. Dejen er Fryseegnet.
# Ingredienser
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
1-2 tsk sukker
1 lille æg
Cremefyld:
½ stang vanilje
5 dl sødmælk
25 g sukker + lidt til drys
5 æggeblommer
25 g majsstivelse
1 æg (til pensling)
* Tilberedning
Mørdej:
1. Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel,
evt. i en foodprocessor.
Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg.
Tryk dejen sammen uden at ælte den.
Stil dejen i køleskabet i ½-1 time, før den skal rulles ud,
så den ikke bliver for hård.
Creme med vanilje:
2. Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme
vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse.
Pisk det godt sammen.
3. Kog cremen under omrøring ca 4 min.
Si cremen over i en skål.
Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind.
Sæt den i køleskabet.
Linser:
4. Rul mørdejen ud og stik 6-8 cirkler ud med en diameter på
12 cm
(skær evt. rundt om en kagetallerken eller lille skål).
Læg dejstykkerne i linseforme eller i hullerne i en
muffinpande.
Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse.
Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med
sammenpisket æg.
Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter
på 6 cm.
Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i
kanterne.
Sæt kagerne i en 200 °C varm ovn og bag 5 min.
5. Bag videre ca 15 min ved 175 °C, til kagerne er
gennembagte.
Afkøl på bagerist.
Opbevares tørt og køligt. Kan holde sig 2-3 dage.
▶ Se flere gode opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.