Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 60 min. Let at lave. Lav pris.
12-14 personer
# Ingredienser
til Kanelkage med kaffe-kakaoglasur
125 g smør
350 g rørsukker
5 dl kærnemælk
200 g hvedemel
200 g ølandshvedemel
4 tsk stødt kanel
1½ tsk natron
*
Sådan laves Kanelkage med kaffe-kakaoglasur
1. Smelt smørret og pisk det sammen med sukker til en luftig
masse.
2. Pisk derefter kærnemælk i.
3. Bland de to meltyper med kanel og natron i en anden skål
og rør i mælkeblandingen.
Hæld dejen i en smurt springform på ca 28 cm i diameter.
4. Bag kagen ved 200 °C i ca 40-70 minutter, indtil den er
gylden og gennembagt.
I originalopskriften stod der 40 min. men der skulle 70 min.
før den var helt klar.
Derfor er det også vigtigt, at du husker at tjekke, om kagen
er gennembagt.
Det gør du ved at stikke en tynd træpind ind i midten.
Hænger der flydende dej ved, skal kagen have længere tid.
Bliver kagen meget gylden på overfladen, inden den er
gennembagt, kan du dække toppen af kagen med madfolie, så den ikke bliver for
mørk.
# Kaffe-kakaoglasur
300 g flormelis
3 tsk vaniljesukker
5 spsk kakao
75 g smeltet smør
5 spsk stærk kaffe
* Bland flormelis, vaniljesukker og kakao i en skål og rør
det sammen med smeltet smør.
Tilsæt kaffen lidt ad gangen, indtil du får en god, snasket
konsistens.
Smør glasuren på kagen, når den er afkølet.
Tips: Det er en dejlig saftig og velsmagende kage.
Den mørke glasur og den dejligt krydrede kanelkage er en rigtig vinterkage, som
er perfekt sammen med en kop kaffe eller te.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------