Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Mokkaroulade
125 g smør
sukker (ca 1½ dl)
3 æg
hvedemel (2½ dl)
1 tsk bagepulver
3 spsk fløde
Fyld:
smør
flormelis (1½ dl)
2 tsk pulverkaffe
ren mørk chokolade
1 æggeblomme
Bagepapir, pergamentpapir og clips
*
Sådan laves Mokkaroulade
1. Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i, et ad
gangen.
2. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis
med fløden.
3. Sæt ovnen på 225 °C.
4. Fold kanterne op på et stykke bagepapir, så det danner en
lav form, ca 30x40 cm.
Hold hjørnerne sammen med clips.
5. Hæld dejen i formen og bag rouladebunden ca 8 min. ved
225 °C.
6. Tag pladen ud af ovnen og træk bunden med papirformen
over på en bagerist.
Dæk rouladebunden med fugtigt pergamentpapir, så holder den sig blød.
Lad den afkøle helt.
Fyld:
7. Rør smør og flormelis sammen og tilsæt pulverkaffen og
æggeblommen.
8. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over godt
håndvarmt vandbad.
Lad chokoladen svale lidt og rør den i fyldet.
9. Fjern papirform og pergamentpapir fra rouladebunden.
Fordel fyldet over den.
Rul bunden tæt, men nænsomt sammen om fyldet og læg den med
sammenføjningen nedad. Lad den stå mindst et kvarter og gerne timer, før der
skæres af den.
Tips: I stedet for at rulle kagebunden sammen om
fyldet kan den skæres i rektangulære snitter, der lægges sammen med fyldet og
pyntes med flødeskum og høvlet chokolade eller ristede mandelspåner.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
Se de bedste opskrifter med Roulade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------