Bag
en lækker appelsinkage til søndagskaffen. Appelsinskallen giver smagen og
appelsinsaften gør kagen ekstra saftig. Kagen er også god som dessert med lidt
frisk frugtsalat og lidt flødeskum eller cremefraiche.
Arbejdstid:
40 min. Koge/bagetid: 45 min. Fryse-egnet. 1 kage til ca. 12 personer
# Ingredienser til Toscakage med appelsin:
4 æg
½
stang vanilje
1
usprøjtet appelsin (fintrevet skal + saft)
150
g sukker
150
g smeltet smør
150
g hvedemel
1
tsk bagepulver
150
g smuttede mandler (hakkede)
100
g sukker
100
g smør
3
spsk hvedemel
½
dl piskefløde
1
appelsin (saft)
*
Sådan
laver du Toscakage med appelsin:
Tænd
ovnen på 175 °C.
Pisk
æg, vaniljekorn, fintrevet appelsinskal og sukker til en tyk og luftig creme
ca. 5 min. med en håndmikser.
Bland
det smeltede smør med appelsinsaft og vend det forsigtigt i æggemassen.
Sigt
hvedemel sammen med bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
Hæld
dejen i en smurt springform (24 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen i ca.
25 min., til kagen er næsten gennembagt.
Bland
de hakkede mandler med sukker, smør, mel og fløde i en gryde over svag varme
til det er smeltet sammen.
Hæld
massen over kagen og fortsæt bagningen i 15-20 min., til den er gylden på
overfladen.
Tjek
med en tandstikker, om kagen er gennembagt og tag den ud på en rist.
Prik
kagen med en gaffel, dryp appelsinsaft over og lad den afkøle.
Nyd
til kaffen eller som dessert måske med en skefuld cremefraiche og lidt frisk
frugt.
Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter
her
Kilde: Hjemmets bedste MAD