Gule ærter er de tørrede frø af grønærter, bælgplanten Pisum sativum. Som alle bælgplantefrø er ærter proteinrige, stivelsesholdige og rige på jern, fosfor og flere af B-gruppens vitaminer.
Rent ernæringsmæssigt ligger de på højde med kød. Gule ærter
fås afskallede og hele. Afskallede er de oftest halve og hedder flækærter.
Uafskallede, hele ærter er ikke så almindelige mere, men de fås i
helsekostforretninger og -afdelinger. Se også Kikærter. Endvidere fås
der en art »gule« ærter, der forbliver grønne, også i tørret tilstand.
Det er ikke nødvendigt at iblødsætte flækærter, de kan koges
eller bruges i retten direkte, helt som de er. Se fx Gule
ærter på flæsk eller på sprængt gås.
Se de bedste opskrifter med Gule ærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------