Logo

Ærter, gule

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærter, gule 

 
Gule ærter er de tørrede frø af grønærter, bælgplanten Pisum sativum. Som alle bælgplantefrø er ærter proteinrige, stivelsesholdige og rige på jern, fosfor og flere af B-gruppens vitaminer.

 
Rent ernæringsmæssigt ligger de på højde med kød. Gule ærter fås afskallede og hele. Afskallede er de oftest halve og hedder flækærter. Uafskallede, hele ærter er ikke så almindelige mere, men de fås i helsekostforretninger og -afdelinger. Se også Kikærter. Endvidere fås der en art »gule« ærter, der forbliver grønne, også i tørret tilstand.
Det er ikke nødvendigt at iblødsætte flækærter, de kan koges eller bruges i retten direkte, helt som de er. Se fx Gule ærter på flæsk eller på sprængt gås.

 

Se de bedste opskrifter med Gule ærter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her