Kumquat får ovale orange frugter og velduftende hvide blomster. Den trives bedst i sol og skal opbevares frostfrit om vinteren. Kumquat bliver også kaldt også for dværgappelsin.
Kumquat.
Engelsk: Kumquat, Cumquat. Latin: Fortunella japonica, Fortunella margarita
Sæson: Dansk: -. Import: hele året
Holdbarhed: 3-4 uger ved 10- 15 °C
Anvendelse: Skylles og skæres evt. i halve eller kvarte. Evt
store sten fjernes. Svind: 0%
Skæres i skiver og blandes i salater eller som tilbehør til ost. Frugterne kan
også syltes hele.
Frysning: Kumquats er bedst friske og bør ikke fryses.
Sorbet eller kompot af kumquat kan fryses.
Kumquat er en plante der har eksisteret i mange tusind år og
som sandsynligvis stammer fra det sydlige Kina.
Den kom til Europa i midten af 1800-tallet, først som
potteplante, senere som eksportvare.
I Japan anvendes den meget som prydplante i haverne med dens skinnende grønne
blade og smukke hvide blomster. Kumquat er en lille, valnøddestor citrusfrugt
og den høstes når den er helt moden, da der ikke er ret meget stivelse i
frugtkødet og ikke kan eftermodne væsentligt. Ved køb, vælg kumquats som er en
anelse hårde og uden stødmærker eller bløde pletter. Når en kumquat er for gammel,
begynder skrællen at smuldre.
Opskrifter med Kumquat
Tilbage til Råvarer.