Sommer Rørhat findes almindelig i Danmark i sensommeren og
er en rigtig god spisesvamp. Den kan anvendes på samme måder som Karljohan svampe
Rørhat, sommer. Engelsk: Summer Boletus. Latin: Boletus
reticulatus
Sæson: Dansk: juni-september. Import: -
Holdbarhed: 2-3 dage ved 2-4 °C
Anvendelse: Den skylles let. Undgå at bruge for meget vand
da rørene absorberer meget fugt.
Rørhatten kan spises rå, ristes eller koges.
Frysning: Egnet. Skivede rørhatte kan fryses direkte eller
smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive
seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.
Sommerrørhat er 10-20 cm høj og 8-15 cm bred. Hatten er
gulbrun til læderbrun. Kødet er hvidt og smagen er mild og nøddeagtig.
Sommerrørhat vokser i løvskov, især under bøg på morbund.
Det eneste problem er, at svampemyggelarverne som regel også har fundet den, så
den skal renses grundigt inden tilberedningen.
Den kan nemt forveksles med Karljohan, der har en glinsende
hathud, der bliver klæbrig i fugtigt vejr. Den er en lige så god spisesvamp som
sommerrørhat og kan bruges i de samme retter. Begge arter kan spises rå.
Opskrifter med Rørhat, sommer
Se de bedste opskrifter med Karljohan svampe
Tilbage til Råvarer.