Rosenvand er lavet af rosenblade af særlig duftrige rosenarter. Industrielt sker det ved udtræk i destillationskolbe. Opbevaret koldt holder det i uger. Det fås på apoteket og i specialforretninger. Man kan selv lave rosenvand ved at fylde en gryde tæt med rosenblade, dække med koldt vand, koge nogle min., lad det trække et kvarter, si det fint og lade det stå
koldt. Mere end et par dage skal man dog ikke regne med, at det holder.
Rosenvand kan tilsættes krydderier, fx kanel, mynte eller citronmelisse, men man
skal passe på ikke at overdøve rosensmagen. Rosenvand bruges mest i kager og
desserter.
I gamle dage brugte man rosenvand, lavendelvand og andet
velduftende vand som skyllemiddel. Det bødede lidt på den svingende hygiejne.
Se de bedste opskrifter med Rosenvand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------