Rosiner er tørrede vindruer, Vitis vinifera.
De fås i flere variationer, tyndskallede, tykskallede, lyse,
mørke, med og uden kerner. Bedst kendt herhjemme er konfektrosiner, store blå
druer tørret på stokken og endnu på klasens grene. Sultana-rosiner, der laves
af lyse druer, er derfor gule. Det er en lille drue uden kerner. Og endelig er
der den helt almindelige rosin af blå druer, der købes i pakker.
Indtørringen koncentrerer sukkerindholdet, der nærmer sig
60%. Og så har rosiner et stort indhold af jern.
Nogle rosiner er behandlede, det sker blandt andet med
sultanas for at bevare blødheden, blankheden og den lyse farve. Under alle
omstændigheder er det en god ide at skylle rosinerne før brug. Er rosinerne
meget tørre, kan de lægges 5 min. i varmt vand eller i den væske, der bruges i
opskriften. Skal de genvinde omfang, må de stå i væske 8-10 timer, eller koges ca
15 min. under låg for svag varme og afkøle i kogelagen mindst 1 time.
Vi importerer hovedsagelig rosiner fra Sydeuropa og Californien.
Se også Korender.
Se de bedste opskrifter med Rosiner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------