Timian er en aromatisk urt med små, fine blade og en stærk smag.
Den kan købes i tørret og frisk form, der kan holde sig i op til 7 dage, hvis den
stilles i vand. Hele timiankviste kan bruges som bouquet garni eller som garniture.
Smagen øges ved tilberedning.
Timian er en dejlig krydderurt, der dufter skønt. Dyrk den enten i køkkenvinduet, hvor den kan trives i urtepotte, i altankassen eller i haven
Timian
er en slægt med mere end 350 forskellige arter i Europa, Mellemøsten og
Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller
trådagtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede. De ovale
blade sidder modsat og er hele, helrandede og ofte stedsegrønne.
Timian. Engelsk: Thyme. Latin: Thymus Vulgaris
Sæson: Dansk: hele året. Import: hele året
Holdbarhed: 7-10 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: En meget aromatisk krydderurt, der kan anvendes
til kød, fisk, fjerkræ, grønsagsretter, supper og fond.
Frysning: Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres
uoptøet lige inden brug i en plastpose.
Timian stammer fra Middelhavområdet og bredte sig i
Middelalderen til resten af Europa. Ægypterne brugte timian i balsameringsprocessen.
Det er bladene og de unge skud som anvendes, og de klippes af lige inden
planten blomstrer.
Opskrifter med Timian
Tilbage til Råvarer.
Helt friske unge timianblade.