I denne ret bliver kogte ris blandet med røræg og kinesiske
grønsager. En god måde at anvende en rest kogte ris på.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
175 g langkornede ris
2 tørrede, kinesiske svampe
(eller tyndtskivede svampe med flad hat)
3 æg, sammenpiskede
3 spsk vegetabilsk olie
4 forårsløg, skivede
½ grøn peberfrugt, hakket
60 g bambusskud fra dåse
60 g vandkastanjer fra dåse, skivede
125 g bønnespirer
2 spsk lys sojasauce
2 spsk tør sherry
2 tsk sesamolie
salt og peber
* Tilberedning
1. Kog risene i letsaltet, kogende vand efter anvisningen på
pakken.
2. Læg de tørrede svampe i en skål, dæk dem med varmt vand
og udblød dem i 20-25 min.
3. Rør æggene sammen med en smule salt.
Varm 1 spsk af olien i en forvarmet wok eller stor pande.
Tilsæt æggene og rør, til de akkurat er faste. Tages op og
sættes til side.
4. Svampene afdryppes og overskydende vand klemmes ud.
Fjern den hårde, midterste del og hak resten.
5. Varm resten af olien i en ren wok eller pande.
Tilsæt svampe, forårsløg og peberfrugt og lynsteg i 2 min.
Tilsæt bambusskud, vand kastanjer og bønnespirer. Lynsteg 1 minut.
6. Risene afdryppes godt og hældes i wokken sammen med de
resterende ingredienser.
Rør det hele godt sammen og varm risene igennem. Smag til
med salt og peber.
Rør æggene i og server.
Næringsindhold:
Kalorier 258. Sukker 1 g. Proteiner 8 g. Fedt 16 g.
Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Skyl bønnespirer ved at lægge dem i en skål med koldt vand
og rør rundt med fingrene.
Fjern lange ender og skyl og afdryp omhyggeligt.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.