Rissalat med kalkun, ærter, østershatte og koriander er en
sund og mættende ret, som heller ikke tager lang tid at lave. En nem opskrift
til aftensmad
Til 4 pers
# Ingredienser
1 liter
hønsebouillon
200 g blandede
langkornede og vilde ris
2 spsk majsolie
225 g kalkunbryst
uden skind og ben, afpudset for fedt og
skåret i tynde
strimler
125 g sukkerærter
125 g østershatte,
strimlede
25 g pistacienødder
uden skal, fint hakkede
2 spsk hakket, frisk
koriander
1 spsk klippet hvidløgspurløg
salt og peber
1 spsk balsamico
frisk
hvidløgspurløg, til pynt
* Tilberedning
1 Sæt 3 spsk af
bouillonen til side og bring resten i kog i en stor gryde.
Tilsæt risene og kog
i 30 min, eller til de er møre.
Afdryppes og afkøles
en smule.
2 Varm imens 1 spsk
af olien i en forvarmet wok eller pande.
Lynsteg kalkunkødet
for jævn varme i 3-4 min,
eller til det er
gennemstegt.
Tag det op med en
hulske og læg det på et fad.
Kom sukkerærter og
svampe i panden og lynsteg dem i 1 min.
Tilsæt den gemte
bouillon, bring den i kog, dæmp varmen,
læg låg på og lad
det simre i 3-4 min.
Læg grønsagerne i
fadet til kødet og lad det hele køle let af.
3 Rør ris, kalkun,
sukkerærter, østershatte, pistacienødder,
koriander og
hvidløgspurløg grundigt sammen og
smag til med salt og
peber.
Dryp resten af olien
samt balsamico over, pynt med hvidløgspurløg.
Serveres varm.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------