Få den bedste tærte med et ekstra grønt pift ved at tilsætte hakkede friske krydderurter til grønsagerne og så lige lidt røget flæsk til blandingen.
Forberedelsestid: 25 min. Kogetid: 55 min. Antal kuverter: 6
# Ingredienser
30 g smør
1 knust hvidløgsfed
1 mellemstort hakket løg
1 spsk hvedemel
100 g champignon i halve
150 g røget flæsk skåret i strimler (evt bacon)
1 gulerod i små stykker
1 pastinak i små stykker
2 porrer i tynde skiver
3 dl fløde
1 spsk hakket frisk rosmarin
2 plader færdiglavet butterdej
1 let pisket æg
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 180 °C.
Varm smørret i en tykbundet gryde og tilsæt hvidløg og løg.
Steg ved medium varme i 3 min, eller indtil de er gyldne.
Tilsæt mel og rør i 1 minut.
2. Tilsæt champignon og bacon og steg det i 5 min.
Tilsæt gulerod, pastinak og porre.
Rør fløde og rosmarin i lidt ad gangen.
Bring det i kog, skru ned for varmen, læg låg på og
lad det simre i 15 min, eller indtil grønsagerne er møre.
3. Kom blandingen i en tærteform på 23 cm.
Skær hver dejplade i 12 lige store strimler.
Flet strimlerne til et tæt gittermønster. Pensl med æg.
Løft forsigtigt dejen op og læg den over fyldet.
Skær kanterne til med en skarp kniv. Pensl låget med æg.
Bag tærten i 25 min, eller indtil den er gylden.
Server med en sprød grøn salat eller nudler.
Tips:
Tilbered retten lige inden servering.
Når porrer skal gøres klar, fjernes de ydre blade og
rodstykket skæres af.
Porren skylles grundigt i koldt vand, indtil al jord er
fjernet.
Variation: Skinke kan erstatte røget flæsk.
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med røget
flæsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.