Vil du gå 'old school' er her et bud på gammeldags mad fra december 1940 - men den gode smag holder stadig – tungen lige i munden.
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 portion: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
150 g kogt tunge
1 spsk smør
25 g bacon eller røget flæsk
½ lille løg
Til madeirasaucen:
¼ rød peberfrugt
¼ grøn peberfrugt
25 g champignoner
½ ds flåede tomater
½ dl madeira
1 dl
bouillon
½dl
cremefraiche
¼ tsk
timian
¼ tsk rosmarin
½ tsk salt
1 fed hvidløg
saften af ¼ citron
1 dråbe engelsk sauce
friskkværnet hvid peber
evt. 1 knsp sukker
* Tilberedning
Skær den kogte tunge i fine strimler.
Smelt smørret i en gryde.
Skær bacon eller det røgede flæsk i små terninger og rist
dem i det varme fedtstof.
Hak løget fint, kom det på panden og svits det.
Gør peberfrugterne i stand og skær dem i strimler.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Kom begge dele på panden og svits det et kort øjeblik.
Tilsæt de flåede tomater, madeira, bouillon og den strimlede
tunge.
Lad retten simre 10 min ved jævn varme og tilsæt så cremefraiche.
Krydr retten med timian, rosmarin, hvidløg (der først stødes
med salt i en morter), citronsaft, engelsk sauce, salt, peber og evt. sukker.
Tungeragout kan også laves med Rosésauce
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.