Fantastisk opskrift på hakkebøf med søde, bløde løg,
kartofler og spejlæg. En god gammel dansk ret, som stadig holder. Lav den til
aftensmad i dag.
Til 4 personer.
# Ingredienser til Hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte
rodfrugter:
Rodfrugter:
500 g rodfrugter (fx rødbeder, gulerødder, persillerødder)
½ dl eddike
fx æbleeddike
20 g timian
2 spsk olie
1 tsk salt, groft
peber
Kartofler:
500 g kartofler, små
1 håndfuld persille fx bredbladet
Bløde løg:
2 løg skåret i skiver
1 spsk smør
2 spsk soja
1 spsk sukker
¼ tsk salt, groft
peber
Hakkebøf:
500 g hakket oksekød 10 % fedt)
olie til stegning
¼ tsk salt, groft
peber fra kværn
Tilbehør:
4 æg
10 g smør
*
Sådan laver du hakkebøf med bløde løg, spejlæg og stegte
rodfrugter:
Rodfrugter:
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
Vend med olie, timian, æbleeddike, salt og peber.
Bag dem i ca. 20-25 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn.
Kartofler:
Kog kartoflerne møre i ca. 20 minutter i saltet vand og pil
dem.
Skyl persillen grundigt, hak den groft og vend den med
kartoflerne.
Bløde løg:
Brun løgene på en pande i lidt smør et par minutter og vend
dem godt rundt.
Tilsæt soja, sukker og vand og lad det simre ca. 15 minutter
under jævnlig omrøring.
Krydr med salt og peber, tag fra panden og stil et lunt
sted.
Hakkebøffer:
Form kødet til 4 bøffer og hak på begge sider med en kniv,
til de er ca. 2 cm høje.
Krydr med groft salt og peber fra kværn og steg dem gyldne
ca. 3-4 minutter på begge sider i lidt olie.
Tag bøfferne af panden og vend de bløde løg i stegeskyen.
Tilbehør:
Steg spejlæggene i smør et par minutter på en pande ved
middel varme.
Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og de bløde løg på
toppen sammen med spejlæg.
Server persillekartofler til.
TIPS: Køb aldrig hakkekød med en fedtprocent på over 10 %.
Det er tit billigst, men fedtet ligger bare tilbage i panden og gør ingen gavn.
Du kan nemt udskifte det hakkede oksekød med lam, kylling
eller vildt og variere dine hakkebøffer.
Se alle retter med hakkebøf HER