Nem opskrift på karbonader med stuvede ærter og gulerødder.
Det er dansk mad, når det er bedst. Nyd det til aftensmad, ligesom mormor
lavede det. Er kødbollerne panerede hedder de krebinetter.
Til 4 personer.
# Ingredienser
Karbonader:
400 g hakket kalve-
eller svinekød (evt. en blanding - højst 12 g fedt pr. 100 g).
½ tsk salt
1 knsp peber
Stuvede grønsager:
4-5 gulerødder (400 g)
2 dl vand
5 dl skummet-, mini-
eller letmælk
½ tsk sukker
4 spsk majsstivelse
opløst i 1 dl vand
400 g grønne ærter
1 tsk salt
Peber
Tilbehør: Kogte
kartofler (1 kg) Godt brød (se opskrift)
* Tilberedning
Karbonader:
1. Del kødet i fire
dele og form fire runde bøffer, ca 2 cm tykke.
2. Hak karbonaderne
med en kniv på overfladen af begge sider.
3. Steg dem på en tør pande ved middelstærk varme i ca 8 min på hver side.
4. Krydr
krebinetterne med salt og peber på begge sider, mens de steger.
Stuvede grønsager:
1. Skær gulerødderne i tern eller skiver.
2. Kom dem i en
gryde med 2 dl vand og lad dem koge i 5 min under låg.
3. Tilsæt mælk og
sukker og giv det hele et opkog.
4. Opløs
majsstivelsen i 1 dl vand og hæld blandingen i gryden under omrøring.
5. Tilsæt ærter og
lad saucen koge godt igennem i 1-2 min.
6. Smag saucen til
med salt og peber og spæd evt. med lidt vand, hvis du synes, at den er for tyk.
Energi pr. person:
2700 kj (640 kcal)
Energifordeling: Protein: 24 % (38 g) Kulhydrat: 58 % (93 g) Fedt: 18 % (13 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: 1 karbonade, 2 kartofler og alle de stuvede grønsager, du har lyst
til.
Tips: Kom eventuelt lidt rapsolie eller flydende
margarine (oliemargarine) på panden, hvis du synes, det er lettere. Det betyder
ikke noget her, hvis blot du bagefter smider det væk.
Brug også gerne
andre grønsager til i stuvningen afhængigt af årstid og udbud, fx blomkål, spidskål,
hvidkål, rosenkål, porre, asparges eller spinat.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.