Hvem elsker ikke karbonader? Du skal blot følge denne
opskrift så har du serveret aftensmad til hele familien på under 1 time. En
klassisk mormorret. Dansk mad, der kan tilpasses sæsonens råvarer.
4 personer. 45 min.
# Ingredienser til Karbonader med stuvede grønærter:
150 g sæsonens svampe
800 g hakket svinekød
3 æg
3 skalotteløg
2 spsk dijonsennep
2 spsk frisk merian
1 knsp chilipulver
små gulerødder
grønærter (frisk bælgede)
pillede og blancherede perleløg
1 blomkål i buketter
1 håndfuld bredbladet persille
usaltet smør
havsalt
*
Sådan laver du Karbonader med stuvede grønærter:
Hak svampene fint og steg dem i lidt smør. Køl af.
Rør det hakkede svinekød sejt med salt.
Tilsæt revne skalotter, sennep, merian, chili, peber og æg.
Smag til og lad farsen hvile - gerne 1 time inden de
afkølede svampe røres i farsen.
Smag omhyggeligt til.
Blancher kort halvdelen af blomkålsbuketterne, gulerødder,
perleløg og til sidst ærterne i letsaltet vand, som gemmes.
(En blanchering er et kort opkog i letsaltet vand eller
bouillon, optimalt med en lynhurtig efterfølgende afkøling. I dette tilfælde
koges grønsagerne kort og afkøles efterfølgende i isvand for at stoppe
tilberedningen med sprøde velsmagende grøntsager med deres respektive farver i
behold.)
Kog de resterende blomkålsbuketter og stokken i
blancheringsvandet til alt er helt mørt.
Blend til en helt glat puré med et par skefulde smør.
Vend de blancherede grønsager i pureen og smag til.
Form 4 eller 6 store runde karbonader og steg dem i smør 6-7
minutter ved god varme, så de får en god skorpe.
Vend persille i de stuvede grønsager og server.
TIPS: Se forskellen
på krebinetter eller karbonader HER