Karbonaderne og de
stuvede ærter og gulerødder får her ekstra smag fra hvidløgsflødeost. Vores opskrift er nem og giver en dejlig jysk
ret - kan anbefales.
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 30 min.
# Ingredienser
450 g hakket
svinekød
50 g hvidløgsflødeost
15 g smør (til stegning)
salt og peber
Stuvet grønt:
15 g smør
1½ spsk hvedemel
2½ dl mælk
2 spsk
hvidløgsflødeost
500 g ærter og gulerødder (fra frost)
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (til
mos)
2 dl mælk
2 spsk citronsaft
½ tsk muskatnød
(revet)
salt
Tilbehør: salatblade
og persille
* Tilberedning
1. Bland kødet med
flødeosten, og form 4 karbonader.
Steg dem i smør, til
de er gennemstegte.
Krydr med salt og peber.
2. Varm smørret i en
gryde, og drys melet i.
Hæld mælken i lidt
ad gangen, og pisk grundigt i saucen.
Tilsæt flødeosten, og fjern saucen fra varmen.
3. Kog de frosne
grønsager i 1 minut i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og kom dem i saucen.
Smag til med salt og
peber.
4. Skræl
kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Kog dem, til de er helt møre.
Hæld vandet fra, og mos dem med mælk.
Tilsæt citronsaft,
muskat og salt.
5. Server
karbonaderne med de stuvede grønsager og kartoffelmos.
Drys evt. med
persille, og pynt retten med friske salatblade.
Tips: Se forskellen
på krebinetter og karbonader HER.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.