Koteletfad med rosenkål og tomatpuré, en rigtig god gammel
kending som mormor har lavet i mange årtier - og den er stadig god, med flute eller grove boller til
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 40 min. Fryseegnet
# Ingredienser
4-6 svinekoteletter
500 g kartofler
35 g smør
salt, peber fra
kværn
1 løg
2 dl bouillon
1 lille ds (80 g) tomatpuré
250 g rosenkål, frossen
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i terninger, der lægges i et smurt ovnfast fad.
2. Brun koteletterne
i smør på en pande.
Læg dem over
kartoflerne.
Drys med salt og peber.
3. Pil løget, skær
det i tynde ringe og svits det på panden.
Læg det over kødet.
Hæld 2 dl kogende
bouillon på panden.
Rør tomatpureen i og
bring det i kog.
Hæld bouillonen i
fadet.
4. Stil fadet i en
varm ovn ved 200 °C og lad retten stege i ca 30 min, eller til kødet er næsten
mørt.
5. Læg rosenkålen
over kødet og stil fadet tilbage i ovnen, til kålen er mør.
6. Retten serveres i
fadet. Giv flute eller grove boller til.
Se alle
opskrifter med boller HER