Kært barn har mange navne. Her serverer vi dem i en klassisk
version af hakket kalv og flæsk, paneret i rasp og stegt sprøde på panden. Rent
kræs.
Ca. 45 minutter. 4 personer
# Ingredienser
600 g hakket kalv og flæsk, 8-12 % fedt
salt og peber
1 æg
1 dl rasp, 45 g
1 spsk smør
1 spsk olie
Stuvede ærter og gulerødder:
4-5 gulerødder
2 spsk hvedemel
2 spsk blødt smør
300 g fine ærter
1 bundt persille
800 g kartofler
Pynt: evt. lidt friske ærteskud
* Tilberedning
Sådan laver du Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder:
Form kødet til ovale bøffer 1½ cm tykke og krydr med salt og
peber.
Pisk ægget let sammen i en flad skål.
Kom rasp i en skål. Vend bøfferne først i æg herefter i
rasp.
Varm smør og olie på en pande ved god varme.
Steg karbonaderne 6-7 minutter på hver side.
Kog kartoflerne.
Skræl gulerødder og skær dem i små tern.
Kog gulerødderne 2-3 minutter i letsaltet vand, der lige
dækker.
Rør smeltet smør og mel til en smørbolle.
Rør den i gulerødderne.
Lad det koge et par minutter mens der røres.
Tilsæt ærter og varm igennem.
Skyl og hak persille, kom den i saucen.
Smag til med salt og peber.
Tips: Her er opskriften med halvt kalvekød, halvt kød fra
gris, men rent kalvekød eller kød fra gris er også en mulighed.
I Jylland hedder det karbonader og på Sjælland krebinetter.
Se forskellen på krebinetter eller karbonader HER