Smuk og afsindigt
velsmagende marmoreret blanding af sorbet og vaniljeflødeis. ✅
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld dessert - et kæmpe hit
Smuk og afsindigt
velsmagende marmoreret blanding af sorbet og vaniljeflødeis.
6 personer. Arbejdstid:
ca 30 min. plus frysetid
# Ingredienser
Hindbærsorbet:
300 g hindbær
75 g sukker
25 g glukose
1½ dl vand
1½ pasteuriseret
æggehvide (svarer til 1 bæger)
Vaniljeflødeis:
1 stang vanilje
3 pasteuriserede
æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde
evt. sommerbær til
servering
* Tilberedning
Hindbærsorbet:
1. Skyl hindbærrene,
og tør dem godt.
2. Kom sukker,
glukose og vand i en gryde, og kog i ca 5 min.
Afkøl sukkerlagen.
3. Pisk æggehviderne
stive, og tilsæt dernæst sukkerlage og hindbær.
Rør, til cremen er
ensartet.
Vaniljeflødeis:
4. Flæk
vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer,
vaniljekorn og sukker luftigt.
Pisk ca 5 min med en
håndmikser.
5. Pisk fløden til
blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggemassen til en
iscreme.
6. Fordel
sorbetmassen og iscremen i en beholder med låg.
Kør en ske gennem
isen, så den bliver marmoreret.
Frys cremen i ca 4 timer.
7. Ved servering:
Tag isen ud ca 30 min. før servering.
Kugl isen op, og server med sommerbær.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.