Dessert Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 4 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (6 personer)
# Ingredienser
til Hindbærsorbet:
500 g hindbær
Sukkerlage:
2½ dl vand
3 spsk citronsaft
125 g sukker (1½ dl)
6 portionsskåle eller -glas
*
Sådan laves Hindbærsorbet:
1. Kog en sukkerlage af vand, citronsaft og sukker.
Sukkeret skal være helt opløst. Lad den blive kold.
2. Blend hindbærrene med den afkølede sukkerlage til en
ensartet puré, eller passer dem gennem en sigte og rør dem sammen med
sukkerlagen.
3. Hæld sorbetmassen i en plast- eller metalboks og sæt den
i fryseren.
Rør af og til i sorbeten i begyndelsen, og skrab siderne
ned, så fryser sorbeten ikke flaget.
Lad den fryse i ca 4 timer.
4. Tag sorbeten ud af fryseren og pisk den godt igennem,
konsistensen skal være grødet.
Anret i 6 kolde glas eller portionsskåle, som har været i
køleskab eller kort tid i fryseren.
Server omgående evt. med små stykker honningmelon eller
nøddesmåkager til.
Tips: Sorbeten kan irøres 1 stiftpisket æggehvide,
når den er halvfrossen.
Det giver en mere stabil konsistens.
Holdbarhed i fryser: 1 måned.
Se Brombærsorbet med nøddeknas.
Se flere opskrifter
med Sorbet
Se flere
opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------