Dessert Arbejdstid: ca 45 min. Kogetid, sukkerlage: 5 min. Frysetid: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Honningis med frisk frugt:
Honningis:
1 dl (akacie)honning
3 spsk citronsaft
2 æg
3 dl piskefløde
Frugt:
2-3 kiwifrugter
3 friske ferskner (eller tilsvarende mængde konserverede)
500 g jordbær
Jordbærsauce:
2 dl vand
1 dl sukker
1 stang vanilje
500 g jordbær
Form: ca 1½ l
*
Sådan laves Honningis med frisk frugt:
Honningis:
1. Rør honningen lind med citronsaften og tilsæt
æggeblommerne.
2. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig.
Bland først flødeskummet i honningblandingen og vend derpå
forsigtigt de stiftpiskede hvider i.
3. Hæld blandingen i en form og stil den i fryseren i 4-5
timer.
Rør i isen af og til den første time.
Frugt:
4. Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Skold og flå fersknerne og skær dem i smalle både.
Konserverede skal blot dryppe af og skæres i både.
Befri jordbærrene for haser, skyl og halver jordbærrene.
Jordbærsauce:
5. Kom vand og sukker i en gryde.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med
stangen i sukkerblandingen.
Kog lagen i ca 5 min. Lad den køle af. Fjern vaniljestangen.
6. Purér de rensede og skyllede jordbær gennem en sigte
eller i blender og bland puré og lage.
Anretning:
7. Tag isen ud af fryseren ca 10 min. før servering.
Vend den ud på et serveringsfad.
Hæld saucen rundt om isen og fordel frugten herpå eller
server den til i en (klar) glasskål og server straks.
Tips: Frugterne kan varieres efter sæsonen.
Holdbarhed i fryser for honningis: ca 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Honning
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------