Pærer Belle Helene er navnet på en dessert. Men hvorfor
kalde is, chokoladesauce og pærer "smukke Helene"? Få forklaringen og opskriften her.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid:
20 min.
# Ingredienser
1 portion nem is (eller
vaniljeis se opskrift her)
Nem is:
4 æg
ca. 85 g (1 dl)
melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal
4-6 hele eller halve
pærer (ds)
100 g mørk chokolade
10 g smør
evt. 2-3 spsk mælk
eller fløde
* Fremgangsmåde
Nem-is:
1. Skil æggene i
blommer og hvider.
Pisk blommerne
sammen i en skål.
2. Pisk hviderne
stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.
3. Vend blommerne i,
til der ikke længere er gule striber.
4. Pisk fløden tyk,
men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.
5. Hæld ismassen i
en frysefast form.
Dæk med alufolie og
sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at
røre i denne is under frysningen.
6. Lad pærerne
dryppe godt af.
Smelt chokoladen i
en lille skål over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.
Rør smørret i og
tilsæt evt. lidt mælk eller fløde, hvis saucen skal være tyndere.
7. Fordel isen i
portionsglas.
Stil en pære (evt. 2
halve) i midten og hæld lidt af chokoladesaucen over.
INFO: Poire Belle Hélène er en dessert lavet af pærer, der
er pocheret i sukker sirup og serveret med vaniljeis og chokoladesauce. Det
blev skabt omkring 1864 af Auguste Escoffier og opkaldt efter operetten La
belle Hélène af Jacques Offenbach. Enklere versioner erstatter pocherede pærer
med dåse pærer og skiver mandler.