Logo

Pærer med chokolade og is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pærer med chokolade og is

 
Pærer Belle Helene er navnet på en dessert. Men hvorfor kalde is, chokoladesauce og pærer "smukke Helene"? Få forklaringen og opskriften her.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: 20 min.

 
# Ingredienser
1 portion nem is (eller vaniljeis se opskrift her


Nem is:
4 æg
ca. 85 g (1 dl) melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal

 
4-6 hele eller halve pærer (ds)
100 g mørk chokolade

10 g smør
evt. 2-3 spsk mælk eller fløde

 
* Fremgangsmåde
Nem-is:
1. Skil æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne sammen i en skål.

 
2. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.

 
3. Vend blommerne i, til der ikke længere er gule striber.

 
4. Pisk fløden tyk, men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.

 
5. Hæld ismassen i en frysefast form.
Dæk med alufolie og sæt den i fryseren mindst 4 timer.
Du behøver ikke at røre i denne is under frysningen.

 
6. Lad pærerne dryppe godt af.
Smelt chokoladen i en lille skål over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.
Rør smørret i og tilsæt evt. lidt mælk eller fløde, hvis saucen skal være tyndere.

 
7. Fordel isen i portionsglas.
Stil en pære (evt. 2 halve) i midten og hæld lidt af chokoladesaucen over.

 
INFO: Poire Belle Hélène er en dessert lavet af pærer, der er pocheret i sukker sirup og serveret med vaniljeis og chokoladesauce. Det blev skabt omkring 1864 af Auguste Escoffier og opkaldt efter operetten La belle Hélène af Jacques Offenbach. Enklere versioner erstatter pocherede pærer med dåse pærer og skiver mandler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her