Profiteroles er en
elegant dessert til en fin middag. Små vandbakkelser fyldt med vaniljeis,
pyntet varm chokoladesauce og ristede mandelspåner
Til 8-10 personer.
Tilberedningstid: 25 min. Bagetid: 10-12 min. Fryseegnet uden fyld og pynt
# Ingredienser:
50 g smør
2 dl vand
120 g hvedemel (2
dl)
3 æg
½ liter vaniljeis
50 g ristede
mandelspåner
Chokoladesauce :
200 g mørk chokolade
2 dl vand
100g smør
* Tilberedning:
1. Bring smør og
vand i kog i en lille gryde.
Kom melet i på en
gang og rør det godt sammen til massen
slipper gryde og ske.
Tag gryden fra
varmen og lad dejen svale lidt.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert.
3. Sæt dejen på
bagepapir med to teskeer eller sprøjt dem på.
Bollerne skal have
en størrelse som valnødder.
Bag bollerne ved 200
°C i 10-12 min.
Åbn ikke ovndøren
under bagningen, så kan vandbakkelserne falde sammen.
4. Smelt chokoladen
i vandet ved svag varme.
Tag gryden fra
varmen og rør smørret i lidt ad gangen.
Rør godt i saucen
til den er blank og smidig.
5. Skær et låg af
hver vandbakkelse og fyld dem med is lige før serveringen.
Vandbakkelserne kan
opbevares i fryser lige efter de er fyldt med isen.
6. Læg vandbakkelserne
på hinanden som en pyramide.
Hæld den varme
chokoladesauce over og pynt med ristede mandelspåner.
Server straks.
Se de bedste opskrifter med Profiteroles og med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.