Dessert Is. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 3-4 timer. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Vaniljeparfait
4 æggeblommer
50 g flormelis (1 dl)
1 stang vanilje
4 dl piskefløde
(Is)form: ¾ l
*
Sådan laves Vaniljeparfait
1. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og let.
Pisk fløden stiv.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
4. Bland æggemasse, flødeskum og vaniljekorn.
5. Hæld massen i en form og stil den i fryseren 3-4 timer.
Rør nogle gange i parfaiten den første time, ellers kan
æggene synke til bunds.
Tips: Vaniljeparfaiten kan serveres på en Marengsbund bagt af hviderne,
eller bruges i fx Iscoupes.
Vaniljeparfaiten kan pyntes med frisk frugt og bær eller
høvlet chokolade.
Eller serveres med Jordbærkompot, Hindbærpuré
sauce eller Chokoladesauce.
Eller sammen med sorbet.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Is
og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Vanilje
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------