Dessert. Arbejdstid: 60 min. Frysetid: 3-4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 8 personer.
# Ingredienser
til Vindruesorbet
5 dl sød hvidvin
375 g sukker (knap 4½ dl)
4 spsk citronsaft
500 g grønne vindruer
500 g blå vindruer
2 æggehvider
2 forme à 1 l.
*
Sådan laves Vindruesorbet
1. Kog hvidvin og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er
opløst.
Lad lagen blive kold og rør citronsaften i.
2. Pil skindet af druerne.
Skær dem igennem og befri dem for kernerne.
Blend de grønne og blå druer hver for sig eller passer dem
gennem en sigte.
3. Kom druerne i hver sin skål og fordel den kolde lage
ligeligt i.
Bland druemos og lage til en ensartet masse.
Hæld den grønne og den blå druemasse i hver sin form og sæt
dem til frysning.
Rør af og til og husk at skrabe formens sider ned, så længe
det nemt lader sig gøre, så sorbeten ikke fryser i flager.
4. Pisk æggehviderne stive og rør dem i sorbeterne, når
konsistensen er grødet efter 1½-2 timer.
5. Lad sorbeterne fryse færdige yderligere 1-1½ time.
Rør dem igennem og server straks i iskolde glas.
Tips: Server små drueklaser, penslet med smeltet,
mørk chokolade til sorbeten.
Spis Makroner,
Blondekager, Kransekagestykker
eller Nøddetoppe til.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Vindrue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------