Dette er en hurtig
lille delikatesse, som er ideel at sætte på bordet når du får uventet besøg.
Forberedelse 25 min.
Tilberedning 5-8 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 faste camembert oste
(à 125 g)
4 spsk hvedemel
1 stort æg
60 g rasp
2½ dl olie
1 bundt persille
3 skalotteløg
1 spsk smør eller
margarine
300 g frosne usødede
hindbær
2 spsk balsamvineddike
¼ tsk sukker
salt, hvid peber
* Tilberedning
1. Begynd med
hindbærsaucen.
Pil løgene og hak dem fint.
Smelt fedtstoffet i
en gryde og svits løgene.
Tilsæt de frosne
hindbær.
Læg låg på og lad bærrene optø ved svag varme.
Rør eddiken i.
Smag til med salt, peber og sukker.
Lad det koge ca. 5 min. Køl af.
2. Hæld mel, sammenpisket
æg og rasp op i hver sin skål.
3. Del camembert ostene
i halve.
Vend osten først i melet, så i ægget og til slut i rasp.
Tryk paneringen let
til og ryst det overflødige rasp af.
4. Opvarm olien på
en lille pande.
Friter osten 5-8 min, til den er gylden. Vend ostene en gang.
Tag dem op med hulske
og lad dem løbe af på køkkenrulle.
Friter persillen (se
Tips).
5. Anret på
tallerkener og garner med hindbærsauce og persille.
Server gerne med brød og en god salat til.
Tips:
• Beregn 50-60 g
camembert pr. portion .
• Det bedste
resultat får du med en ost, med højt fedtindhold.
Friteret persille:
Skyl persillen og dup den helt tør.
Klip stilkene af.
Friter hastigt (kun nogle få sekunder) i den varme olie.
Variation: Læg
skiver af camembert på ristet brød og gratiner i ovnen.
Server hindbærsaucen
til.
Pr. portion:
Kalorier 587 = Kilojoule 2476
Kulhydrat 27 g
Protein 19 g Fedt 45 g (69%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.