En
flot og forfriskende marmelade, som er skøn at sætte på morgenbordet især med
ristet brød. Du skal blot røre ingredienserne sammen og sætte hele
"marmeladen" i ovnen så passer den sig selv.
Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 2 timer. Ikke fryse-egnet. (2 glas)
# Ingredienser til Gulerodsmarmelade med abrikoser:
500
g gulerødder
1
citron
3
appelsiner
200
g tørrede abrikoser
500
g sukker
*
Sådan laver du Gulerodsmarmelade med abrikoser:
Riv
gulerødderne på den fine side af et rivejern.
Pres
saften af citron og appelsiner.
Hak
de tørrede abrikoser.
Bland
det hele sammen med sukker i et ovnfast fad.
Dæk
fadet til med låg eller alufolie og sæt det i ovnen ved 150 °C i 2 timer.
Rør
marmeladen igennem og hæld den på skoldede glas.
Luk
dem til med det samme.
Den
kan opbevares i 1 måned i køleskabet.
TIPS:
Marmeladen kan også koges i en gryde ca 45 min, men så skal der røres jævnligt
i gryden over hele bunden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD