Frysetøj er ukogt syltetøj, som er lavet med mindre sukker eller helt uden sukker. Særligt velegnede er jordbær, hindbær, brombær, ribs, solbær og modne stikkelsbær eller blandinger af disse bær. En del af frugtens naturlige pektin ødelægges ved frysning. Derfor kan man tilsætte et geleringsmiddel, der er specielt beregnet til frysetøj. Efter optøning er
frysetøjet klar til brug og skal opbevares i køleskab. Hvis der ikke er konserveringsmiddel
i geleringsmidlet, kan frysetøjet holde sig i køleskab ca 1 uge.
Syltning Syltetøj Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Mellem
pris.
# Ingredienser til Hindbærfrysetøj:
500 g hindbær
200-250 g sukker
Geleringsmiddel til frysetøj.
*
Sådan laves
Hindbærfrysetøj:
1. Rør bærrene med halvdelen af sukkeret.
2. Bland resten af sukkeret med geleringsmidlet, og rør det
i bærrene.
3. Hæld frysetøjet op i rengjorte, fryseegnede beholdere, og
sæt dem i fryseren.
Efter optøning, opbevares det i køleskab.
Se de bedste opskrifter med
Frysetøj
Se flere
opskrifter med Hindbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------