En lækker dessertanretning med marengsbund, creme, flødeskum og jordbær.
Faktisk er denne dessert en slags Eton Mess. Brug sommerens bær og frugter
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer
# Ingredienser
Marengsbund:
3 æggehvider
125 g (1½ dl) melis
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk melis
1 spsk maizenamel
2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
250 g jordbær
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggehviderne
meget stive.
Tilsæt sukkeret lidt
ad gangen, mens der piskes.
Marengsmassen skal
være blank og jævn.
2. Smør et stykke
bagepapir og drys med hvedemel.
Fordel marengsmassen
i en ca 25 cm stor cirkel.
Bag den i en 150 °C varm
ovn i 1½ time.
Ovndøren skal stå på
klem den sidste halve time.
3. Rør æggeblommer,
sukker, maizenamel og mælk sammen i en kasserolle.
Varm cremen op og
lad den jævne. Den må ikke koge.
4. Lad cremen køle,
men rør i den af og til, så den ikke trækker skind.
Pisk fløden stiv.
Læg marengsbunden på
et stort fad, fordel cremen over.
Læg flødeskummet
over cremen og arranger forsigtigt de skyllede, nippede jordbær øverst.
Server straks.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER