Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 20 min. Trækketid, bær: 1-2 timer. Kogetid: 15 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser til Jordbærmarmelade:
1 kg friske jordbær
750 g sukker (ca 9 dl)
Endvidere:
geleringsmiddel
Syltetøjsglas
Syltetøjspapir
Bomuldsgarn
*
Sådan laves Jordbærmarmelade:
1. Skyl jordbærrene kort og befri dem for haser.
Skær dem i skiver og læg dem i en stor gryde lagvis med
sukkeret.
Lad dem trække et par timer.
2. Bring bærrene langsomt i kog og lad dem koge småt uden
låg i 10 min.
3. Tilsæt geleringsmiddel ifølge anvisningen på emballagen.
Skum marmeladen med en ske.
4. Fyld marmeladen på rene, skoldede glas og bind dem til
med syltepapir og bomuldsgarn.
Tips: Halvdelen af bærmængden kan erstattes af
finstilkede vinrabarber.
Marmelade kan laves af frosne, optøede bær. Holdbarhed: 6
måneder.
Gammeldags
jordbærmarmelade
1 kg friske jordbær skives, varmes langsomt op, og koges
småt 20 min.
Tilsæt 1 kg sukker og kog igen 20 min.
Denne marmelade tilsættes ikke geleringsmiddel.
Begge typer marmelade kan tilsættes saft af 1 citron eller
appelsin.
Se flere
opskrifter med Jordbær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------