Her får du dessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem mango, passionsfrugt, abrikos, pære med jordbær, eller æble. Det er altså en
fræk dessert.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 5 min. 6 personer.
# Ingredienser
300 g mangoer
60 g melis + 3 spsk til karamel
saft af 1 lime
1 tsk majsstivelse
1 dl piskefløde
150 g mascarpone
2 tsk vaniljesukker
12 halve valnødder, til pynt
* Tilberedning
Skræl mangoerne. og skær dem i stykker.
Kør dem i en foodprocessor med 30 g sukker.
Tag 1 spsk citronsaft fra. Tilsæt resten af citronsaften og
majsstivelsen, og varm det igennem i en tykbundet gryde 2
min,
under stadig omrøring. Sæt til side.
Pisk fløden.
Bland mascarpone med det resterende sukker samt
vaniljesukker,
og fold forsigtigt flødeskummet heri.
Varm 1 dl vand op med 3 spsk sukker og 1 tsk citronsaft i en
gryde.
Rør indtil sukkeret er opløst, og giv det ca. 3 min mere,
indtil
denne karamel får en mørk, brun farve. Tag den fra varmen.
Vend hurtigt valnødderne i karamellen, og køl dem af på
bagepapir.
Fordel resten af karamellen i mønstre efter behag på
bagepapir,
og lad det stivne.
Anret et lag mascarpone i 6 glas, et lag mangocreme, og
mascarpone igen. Brug evt. en sprøjtepose.
Pynt med halve valnødder og karamelmønstre.
Mango-liégeois med passionsfrugt
Rør saften af 5 passionsfrugter i mangopuréen.
Abrikos-liégeois
Udskift mangoerne med 300 g abrikoser blandet med 50 g
flormelis.
Udskift valnødderne med pinjekerner.
Pære-liégeois med jordbær
Kør 3 pærer med lidt sukker i en foodprocessor.
Pynt pærepuréen med jordbærskiver dyppet i citronsaft.
Udskift de halve valnødder med mandelflager.
Æble-liégeois
Udskift mangocremen med æblemos, og kom kanel i
mascarpone-flødeskummet.
Pynt med stykker af karamelliseret valnød.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------