Gulerødder og appelsiner er i mange år blevet kombineret i
kinesisk madlavning, og appelsinsaften fremhæver sødmen i gulerødderne.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
2 spsk solsikkeolie
450 g gulerødder, revne
225 g porrer, strimlede
2 appelsiner, pillede og delt i både
2 spsk tomatketchup
1 spsk rørsukker
2 spsk lys sojasauce
100 g hakkede jordnødder
* Tilberedning
1. Varm olien i en stor, forvarmet wok.
2. Tilsæt revet gulerod og porre og lynsteg i 2-3 min, eller
til grønsagerne begynder at blive bløde.
3. Tilsæt appelsinbåde og varm dem forsigtigt igennem.
Pas på, at de ikke går i stykker, når du rører i wokken.
4. Rør tomatketchup, rørsukker og sojasauce sammen i en
lille skål.
5. Rør denne blanding i wokken og lynsteg yderligere 2 min.
6. Fordel retten i varme portionsskåle og drys jordnødder
over. Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 341. Sukker 26 g. Proteiner 10 g. Fedt 21 g.
Kulhydrater 28 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
VARIANT
Man kan eventuelt bruge ananas i stedet for appelsin.
Anvendes ananas fra dåse, skal de være i egen saft, ikke i sukkerlage, da den
vil ødelægge rettens friske smag.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.