Appelsinerne giver denne ret farve og en pikant smag, som
passer godt til kyllingekødet.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
2 spsk solsikkeolie
1 løg, i skiver
175 g gulerødder, i tynde stave
1 fed hvidløg, presset
350 g kyllingebryst uden skind og ben
2 spsk frisk, revet ingefær
1 tsk stødt ingefær
4 spsk sød sherry
1 spsk tomatpuré
1 spsk rørsukker
1 dl appelsinsaft
1 tsk Maizena
1 appelsin, skrællet og delt i både
friskklippet purløg, til pynt
* Tilberedning
1. Varm olien i en stor, forvarmet wok.
Tilsæt løg, gulerod og hvidløg og lynsteg for kraftig varme i 3 min, eller til grønsagerne
begynder at blive bløde.
2. Skær kyllingekødet i tynde strimler.
Kom dem i wokken sammen med frisk og stødt ingefær.
Lynsteg i yderligere 10 min, eller til kødet er gennemstegt
og gyldent.
3. Rør sherry, tomatpuré, sukker, appelsinsaft og Maizena
sammen i en skål.
Rør denne blanding i wokken og varm den igennem, til den bobler og begynder at
jævne.
4.Tilsæt appelsinbåde og vend forsigtigt det hele sammen.
5. Fordel retten i varme portionsskåle, pynt med purløg og
server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 289. Sukker 15 g. Proteiner 20 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Pas på, at retten ikke koger, efter at appelsinbådene er
tilsat i trin 4, for så vil de gå i stykker.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.