Mandarin, Citrus reticulata eller Citrus nobilis, er en lille, tidligt moden, kernerig citrusfrugt, kendt af de fleste for sin lidt fladtrykte facon og sin porede skal, der nemt lader sig pille af.
Mandarinen har navn efter Øen Mauritius, de indfødte kalder
Øen Mandara, hvor den skal være blevet opdaget. Der er tre hovedarter foruden
mandarinen, nemlig den kernefattige satsuma (Citrus ret. var. unshio),
tangerinen (Citrus ret. var. tangerina fra Tanger-området) en krydsning af
flere, blandt andet af pomerans og mandarin, ligesom den kernefrie, søde og
populære Clementin.
Vi importerer fra Spanien, Italien og Nordafrika. Sæsonen er
sent efterår og vinter. Frugten spises hyppigst naturel, men den kan syltes og
fås også syltet på dåse. Industrielt bruges den også i likør.
Saften af mandarin kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Mandarin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------