Dessert. Arbejdstid: 40 min. Afkøling, dej: mindst 30 min. Kogetid, mandariner: ca 10 min.
Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Mandarintærte
Tærtebund:
100 g smør
hvedemel (2½ dl)
25 g sukker (2 spsk)
1 æggeblomme
Fyld:
4 usprøjtede mandariner
3 dl vand
sukker ()
Marcipancreme:
rå marcipan
100 g flormelis ()
1-2 æggehvider
Endvidere: evt. 2 spsk orangelikør (gerne Mandarine)
Tærteform:
*
Sådan laves Mandarintærte
Tærtedej:
1. Hak smørret i melet med en kniv.
Bland sukkeret i og ælt hurtigt dejen sammen med
æggeblommen.
2. Pak dejen ind og lad den hvile køligt mindst ½ time.
Fyld:
3. Skyl mandarinerne godt, og skær dem i tynde skiver med
skræl.
4. Kog sukker og vand, til sukkeret er helt opløst.
5. Kog mandarinskiverne ved svag varme under låg ca 10 min i
sukkerlagen.
Lad dem blive kolde i lagen.
Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle eller klæde.
Marcipancreme:
6. Rør marcipanen sammen med flormelis og så meget
æggehvide, at den bliver cremet.
7. Sæt ovnen på 175 °C
8. Rul tærtedej en ud på et melet bord og læg den i
tærteformen.
Sørg for, at den går helt op ad siderne.
Rul eventuelt kagerullen henover tærteformen, så kanten
bliver pænt afskåret.
Prik bunden med en gaffel.
9. Fordel marcipancremen over tærtebunden og bag den ca 30 min.
10. Lad tærtebunden afkøle helt.
Servering:
Fordel mandarinskiverne på den afkølede marcipantærte.
Stænk eventuelt med orange likør.
Tips: Tærten kan drysses med høvlet bitter chokolade
eller pyntes med ristede mandelspåner.
Clementin- eller appelsinskiver kan erstatte
mandarinskiverne.
Se alle de bedste opskrifter med Mandarin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------