En udsøgt dessert
med solbær, mandler og kokos. Her er en virkelig lækker ret med is, det
er altid godt! Retten er nem og lækker
Tid: 45-50 min + 3-4
timer til frysning af parfaiten. 8 pers.
# Ingredienser
1 liter solbær (500
g)
1½ dl flormelis
2 dl vand
PARFAlTMASSE:
1½ dl vand
1½ dl flormelis
6 æggeblommer
6 dl piskefløde
100 g smuttede,
malede mandler
100 g kokos ( 2½ dl)
* Fremgangsmåde
1. Kog solbærrene
med flormelis og 1 dl af vandet, 10 min.
Lad det køle af.
2. Kog vand og
flormelis i en gryde til det er tykt og klarer trådprøven:
Dyp en ske i lagen.
Tag en dråbe mellem tommel- og pegefinger.
Der skal dannes
tråde, når du trækker fingrene fra hinanden.
3. Hæld
æggeblommerne i en skål.
Hæld den varme
sukkerlage i under stadig piskning.
4. Pisk fløden til
skum og vend det i æggemassen.
Fordel massen i to
skåle.
5. Rør mandler i den
ene skål og kokos i den anden.
6. Hæld mandelparfaiten
i en aflang form, på 1½ liter.
Stil den i fryseren
og lad den stivne.
Lad kokosmassen stå
i køleskabet imens.
7. Smør 1 dl af
solbærsyltetøjet over mandelparfaiten.
Hæld kokosmassen på.
Lad det hele fryse 3-4 timer.
8. Hæld resten af syltetøjet
i en blender og
kør det med 1 dl
vand til en jævn sauce.
Du kan evt. si
saucen.
9. Tag parfaiten ud
20 min før den skal serveres.
Læg en skive parfait
ovenpå lidt solbærsauce på hver tallerken.
Pynt evt. med en
klase solbær. Server straks.
Tips: For gerne formen med plastfolie, så er det
lettere at få parfaiten ud.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------