Orientalsk risret med rejer, blegselleri, æbler og bananer,
krydret med karry og masser af smag - kan nemt varieres efter hvilke grønsager
du har i skabet...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser
35 g smør
4 dl kogte løse ris
1 dl bouillon af
terning
200 g frosne rejer
1 spsk maizenamel
1 spsk karry
2 stilke blegselleri
2 små røde æbler
2 bananer
* Tilberedning
1. Smelt 15 g smør i
en gryde.
Kom risen i og svits den et øjeblik.
Tilsæt bouillon og rør godt om.
Lad det simre, til
risen er varm og væden fordampet.
2. Lad rejerne tø
delvis op.
Rens blegsellerien
og snit den i småstykker.
Fjern kernehuset fra
æblerne; de skal ikke skrælles.
Skær dem i tynde
både.
3. Skil rejerne ad
og vend dem i en blanding af maizenamel og karry.
Lad dem svitse et par minutter i resten af smørret på en pande.
Skub dem til side.
4. Lad blegsellerien
svitse i smørret på panden 2-3 min.
Skub også den til
side.
5. Steg æblerne et
par minutter på panden og skub dem til side.
6. Skær bananerne i
skiver, som steges et minut på panden.
7. Øs risene op midt
på panden og server retten sådan.