En let mørdejskage, som alle vil nyde. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 8
# Ingredienser
1,2 dl sukker
0,6 dl vand
3 store røde æbler, skrællede og skåret i 2,5 cm stykker
650 g hakkede friske rabarber
2 spsk majsmel
0,8 dl frisk passionsfrugtkød
285 g mørdejsmiks
1 let pisket æg
2 tsk ekstra sukker
serveres flødeskum, is eller kagecreme
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensl en 20 cm rund tærteform med smeltet smør eller olie.
Bland sukker og vand i en stor, tykbundet gryde.
Rør i det ved jævn varme uden at det koger, indtil sukkeret
er opløst.
Tilsæt æbler og rabarber og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkoge under låg i 5 min,
indtil frugten er mør, men ikke helt udkogt. Tag det af varmen.
2. Bland majsmel og frugtkød i en skål eller kande, indtil
konsistensen er jævn.
Rør omhyggeligt i det ved jævn varme, indtil blandingen
koger og jævner.
Tag det af varmen og stil det til afkøling.
3. Fremstil dejen efter den "søde" metode på
emballagen.
Læg 2/3 af dejen mellem to stykker husholdningsfilm, der er
store nok til at dække formens bund og sider.
Lemp dejen over i formen og fyld den med frugt.
Pensl dejens kanter med æg.
4. Rul resten af dejen ud til en størrelse, der kan dække
tærten og læg den over den.
Skær kanterne til og pensl med æg.
Brug afskæringerne til at pynte tærtens overflade.
Drys med det ekstra sukker og bag tærten i 25 min, eller
indtil den er let gylden og sprød.
Server den varm eller kold med flødeskum, is
eller kagecreme.
Prøv sammen med:
Forret: Pasta
med borlottibønner og pesto
Hovedret: Krydret
mørbrad med figner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.