Her er den bedste opskrift på en lækker vegansk og autentisk
indonesisk ret med dampede ris.
En lækker grønsagsret til både hverdag og fest.
Forberedelsestid: 30
min. Tilberedningstid: 25 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
2 spsk olie
1 stort rødløg,
grofthakket
3 fed hvidløg,
finthakkede
4 røde chili,
finthakkede
1 tsk rejepasta
4 friske
laurbærblade, skåret i stykker
250 ml kokosmælk
1 spsk
tamarindekoncentrat (evt citronsaft)
2 tsk sukker
¼ tsk salt
500 g blandet
græskar, kartoffel og gulerod, hakkede
250 g blandede
grønne bønner og små squash, hakkede
2 store tomater,
flåede og hakkede
150 g små
spinatblade
2 spsk kokosmel
2 spsk citronsaft
* Tilberedning
1. Opvarm olien i en
stor tykbundet pande.
Tilsæt løg, hvidløg,
chili og rejepasta og steg det i 5 min under omrøring,
så rejepastaen
bliver fordelt godt.
Tilsæt laurbærblade,
kokosmælk, tamarinde, sukker og salt.
Bring det i kog,
skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
2. Tilsæt græskar,
kartoffel og gulerod.
Læg låg på og kog i
7 min under jævnlig omrøring.
Tilsæt bønner og
squash og kog videre i 5 min eller til grønsagerne er møre.
Rør tomat og spinat
i retten og kog videre uden låg i 2 min.
3. Rør kokosmel i og
stænk med citronsaft, umiddelbart inden retten
serveres med dampede
ris.
Kokkens tip:
Hvis retten virker
for tyk, kan man hælde lidt vand i.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Indonesien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------