Her får du opskriften på en velsmagende og lynhurtig ret med
masser af lækre grønsager. Serveres
kold eller varm som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: 50 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2-3 små zucchini
1 aubergine
8-10 små løg
1-2 fed hvidløg
1 rød og 1 grøn
peberfrugt
4-5 modne tomater
2 dl tør hvidvin eller
bouillon
groft salt, peber, paprika
2-3 spsk olie
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 kviste frisk
basilikum eller 1 tsk tørret
Ih bdt persille
* Fremgangsmåde
1. Skyl
zucchinierne.
Skær dem en gang
over på langs og derefter i skiver.
Skræl auberginen og
skær frugtkødet i terninger.
Læg zucchini og
aubergine i et dørslag;
drys med groft salt
og lad det trække i 15 min.
Brus derefter
grønsagerne over med koldt vand.
2. Pil løgene og
skær dem i kvarte.
Vask peberfrugterne, rens dem for kerner og skær kødet i strimler.
Hæld kogende vand på tomaterne, flå dem og skær dem i både.
3. Svits løg og
presset hvidløg i 1 spsk olie i en gryde.
Tilsæt
peberstrimler, tomatbåde, vin, lidt salt, peber og paprika, laurbærblad og
basilikum.
Lad det simre uden
låg i 10 min.
4. Dup
zucchiniskiver og aubergineterninger tørre i køkkenrulle og steg dem let gyldne
i resten af olien på en pande.
Læg dem i gryden med
de andre grønsager.
Tilsæt hakket persille.
Tag laurbærbladet og
evt. basilikumkvistene op og kog videre i 5 min.
5. Smag til med krydderier,
salt og peber.
Serveres kold eller
varm som selvstændig ret eller som tilbehør til kød eller fisk.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER