Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: ca 1½ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser til Irish stew med hvidkål:
1 kg fåre- eller lammebov
1 hvidkålshoved (ca 1 kg)
500 g kartofler
2 løg
1 krydderurtebuket (persille, laurbærblad, timian)
1 dl bouillon eller vand
50 g smør
salt og peber
*
Sådan laves Irish stew med hvidkål:
1. Skær kødet fra benene og skær det i tern.
2. Fjern de yderste grove blade fra hvidkålshovedet.
Del det i kvarte, fjern stokken og snit kålen groft.
3. Skræl kartoflerne og pil løgene.
Skær begge dele skiver.
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Vend hvidkålen heri, til den er blank.
5. Vend kartofler og løg i kålen.
Krydr med salt og peber, men vær forsigtig med saltet, hvis
der bruges bouillon.
Vend godt.
6. Læg kød og ben ned i kålen. Der skal være kål både over
og under.
Hæld bouillonen eller vandet ved og kom krydderurtebuketten
i gryden.
7. Læg låg på og lad retten koge ved svag varme ca 1½ time,
til kød og kål er mørt.
8. Fjern ben og krydderurtebuket og server, gerne direkte
fra gryden, eller i et varmt (låg)fad.
Spis groft (rug)brød til.
Drys eventuelt hakket persille over retten i serverings-øjeblikket.
Tips: Retten kan tilsættes porrer og gulerødder. De
skal svitses sammen med løg og kartofler.
Et par spsk kommen kan drysses i gryden og mørne sammen med
kålen.
Stykker af lammekølle (skåret som til osso buco) er velegnet
i denne ret.
Billigere stykker som hals og skanke kan også bruges, men
der er ikke rigtig kød på.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------